Kistolmácsi-tó - strandolás, vízibiciklizés, horgászás

A községben elhelyezkedő tó 11 hektáros jóléti víztározó, amelyet egy geológiai robbantás által, a felszínre törő jéghideg forrásvíz táplál, melyet KOZÁR-forrásnak neveztek el. A Kistolmácsi-tó számos szabadidő program megvalósítására ad lehetőséget a községbe érkező vendégek számára. Szabadidős lehetőségek: fürdés a tóban, horgászat a tavon, téli időszakban korcsolyázás a tavon, úszás, vízibiciklizés stb.

Kistolmácsi horgászrend

A vízterületen az érvényes tilalmi idők kivételével mindennap lehet horgászni, napkeltétől napnyugtáig. Fontos szabály, hogy foglalt hely nincs, csónakból tilos horgászni, a halak etetése csak szemes takarmánnyal és ezek darájával lehetséges, tápokat használni tilos, csali háló használata engedélyezett, a tó körül a sátorverés és a campingezés szigorúan tilos, beálló horgász-sátor használata engedélyezett.

Erdei Kisvasút - kirándulás, utazás

Zalaerdő ZRt. 109 km hosszúságú keskeny nyomtávú vasútvonallal rendelkezik, amelyen évente mintegy 30-35 ezer köbméter fatermék mozgatása valósul meg. Az erdei vasút turisztikai szerepe napjainkban felértékelődött. 1999-ben egy új, 6600 méteres szakasszal bűvült a pálya. A pályaszakasz bővítésével Lenti és Csömödér települések kerültek összekötésre, amely lehetővé tette, hogy az utasok a Lenti-Termálfürdőtől a megye legszebb tájain keresztül vezető útvonalon érhessék el a Kistolmácsi-tó mellett kialakított szabadidő központot. Igény szerint gőzmozdony vonattal nosztalgiavonatot is indítanak. Az erdei vasút fő állomásai: Kistolmács-Bázakerettye-Kányavár-Páka-Csömödér-Lenti.

Kisvasút menetrendje - link

Kistolmácsi kilátó

2011-ben került átadásra a kistolmácsi szőlőhegyen a kilátó, melyről csodálatos kilátás nyílik a környékre.

Lenti Gyógyfürdő - pihenés, strandolás

Lenti az osztrák-, szlovén- és horvát határ közelében a 86-os főútvonal és a 75-ös út találkozásánál fekszik. A Lenti Gyógyfürdő 5 szabadtéri medencével, 3 fedett (gyógymedencékkel, úszó- és gyermekmedencékkel), valamint egy hidromasszázs élménymedencével nyújt felüdülést az ide látogatóknak. A regenerálódást a változatos szaunavilág és szépségfarm biztosítja. A Lenti-fürdő vize nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi, izületi- és keringési problémák gyógyítására alkalmas. A vízhőmérséklet 25-27, illetve 36-38 Celsius fok medencétől függően. (www.lentigyogyfurdo.hu)

Bázakerettyei Strand- és Termálfürdő - pihenés, strandolás

A bázakerettyei fürdő szezonális nyitvatartással várja kedves vendégeit május közepétől szeptember közepéig. A termálfürdő két melegvizes élménymedencével, pezsgőfürdővel, illetve egy hidegvizes medencével rendelkezik. A termálfürdő befogadóképessége kb. 200 fő. A jelenlegi hidegvizes medence elődje 1938-ban épült a Déryné Művelődési Házzal egyidőben, amit a kezdetektől a helyiek strandként használtak. A hidegvizes medence felújítását 1994-ben kezdték és 1996 késő tavaszán nyitották meg a nagyközönség számára. Az úszómedence 33x15 méteres, feszített víztükrű és vízforgatóval ellátott. Legkisebb mélysége 1,63 méter, amely folyamatosan 2,05 méterig mélyül. A termál mendencék építésének 2000. év végén álltak neki, melyeket 2002. május végén adtak át.

  • kör alakú 58 köbméteres ülőmedence hőmérséklete 36 Celsius fok
  • a szív alakú 104 köbméteres élménymedence hőmérséklete 30 Celsius fok
  • perzsgőfürdő hőmérséklete 36 Celsius fok

2001-ben a lehető legmodernebb technológiát építették be a medencék gépházába. A medencék hőmérséklete, illetve a fertőtlenítés módszere lehetővé teszik a biztonságos és gondatlan fürdőzést bármely korcsoport számára, akár 100 éves korig is. (www.bazakerettye.hu)

Budafai Arborétum (Budafapuszta) - kirándulás, piknik

Bázakerettyétől mintegy 3,5 km távolságra található az arborétum a meghitt Zalai-dombok között a gyönyörű göcseji bükktájba illeszkedve. Az arborétumban 220 fafaj, fenyő-, lomb- és cserjefajta található. Az 1926-ban épített vadászház és a köré telepített park képezi a mostani 48 hektáros arborétum magvát. Az arborétum területén megközelítőleg 220 fafaj, fenyő-, lomb- és cserjefajta található.

Orchidea park, Dobronak

A magyar határtól mindössze öt kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobronakban (Dobrovnik) működik az Ocean Orchids, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek.

A 14 ezer négyzetméteres üvegházában - amelyet termikus energiával, saját termálkútjukból fűtenek -, 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. Az egyre nagyobb érdeklődés miatt nemrég egy 500 négyzetméteres trópusi kertet is kialakítottak a szlovéniai cégnél.  Oldal tetejére